fbpx Skip to main content

Rad u maloj grupi – odnos sa majkom

Naše majke često nisu imale vremena da boluju, da tuguju, da budu depresivne, da stanu i pogledaju u sebe i da svjesno rade na sebi, ali sva ta tuga, briga, strahovi nisu nestali negu su se prenijeli na nas – njihovu djecu. Na nama je da konačno prekinemo taj niz generacijske patnje i nesvjesnih obrazaca i da ispod svog nagomilanog bola, nađemo svjetlost i bezuslovnu ljubav za sebe i za druge.

I kakve god da su bile naše majke, važno je biti svjestan da biti odrastao znači brinuti se za sebe – 𝘱𝘰𝘴𝘵𝘢𝘵𝘪 𝘮𝘢𝘫𝘬𝘢 𝘴𝘦𝘣𝘪. I kao što kaže Fritz Perls, niti je moj posao da ispunjavam tuđa (majčina) očekivanja, niti je majčin posao da ispunjava moja. Ako vjerujem da jeste, patiću, tražiću od nje ono što mi ne može dati, što vjerovatno ne može dati ni sebi.

Pa ako želite da oslobodite i sebe i svoju majku od ovih očekivanja i zamjeranja, pozivam vas da mi se priključite u jednu grupu gdje ćemo se baviti tim odnosom. U grupi ćemo raditi na preispitivanju tih misli i emocija vezano za majku, a kasnije i za oca jer odatle dosta stvari kreće.

Naš odnos sa roditeljima se preslikava na odnose sa partnerom, klijentima, prijateljima i sl. Kroz ovaj Rad mi razotkrivamo svoje izvorno Biće ispod naslaga preuzetih obrazaca i reakcija i oslobađamo se da budemo to što jesmo. 

Kome je ova grupa namijenjena:

1. 𝘈𝘬𝘰 𝘴𝘵𝘦 𝘴𝘱𝘳𝘦𝘮𝘯𝘪 𝘥𝘢 𝘴𝘦 𝘯𝘦𝘶𝘴𝘵𝘳𝘢𝘴̌𝘪𝘷𝘰 𝘴𝘶𝘰𝘤̌𝘪𝘵𝘦 𝘴𝘢 𝘴𝘰𝘣𝘰𝘮.

2. 𝘈𝘬𝘰 𝘪𝘮𝘢𝘵𝘦 𝘰𝘵𝘷𝘰𝘳𝘦𝘯 𝘶𝘮 𝘴𝘱𝘰𝘴𝘰𝘣𝘢𝘯 𝘥𝘢 𝘴𝘢𝘨𝘭𝘦𝘥𝘢 𝘷𝘪𝘴̌𝘦 𝘱𝘦𝘳𝘴𝘱𝘦𝘬𝘵𝘪𝘷𝘢 𝘯𝘦𝘬𝘦 𝘴𝘪𝘵𝘶𝘢𝘤𝘪𝘫𝘦.

3. 𝘈𝘬𝘰 𝘴𝘦 𝘯𝘦 𝘱𝘭𝘢𝘴̌𝘪𝘵𝘦 𝘱𝘰𝘥𝘪𝘫𝘦𝘭𝘪𝘵𝘪 𝘶 𝘨𝘳𝘶𝘱𝘪 𝘰𝘯𝘰 𝘴̌𝘵𝘰 𝘷𝘢𝘴 𝘮𝘶𝘤̌𝘪 (𝘢 𝘴𝘷𝘦 𝘯𝘢𝘴 𝘪𝘴𝘵𝘰 𝘮𝘶𝘤̌𝘪, 𝘷𝘫𝘦𝘳𝘶𝘫𝘦𝘵𝘦, 𝘯𝘦𝘮𝘢 𝘯𝘰𝘷𝘪𝘩 𝘴𝘵𝘳𝘦𝘴𝘯𝘪𝘩 𝘮𝘪𝘴𝘭𝘪 𝘱𝘰𝘥 𝘬𝘢𝘱𝘰𝘮 𝘯𝘦𝘣𝘦𝘴𝘬𝘰𝘮).

4. 𝘈𝘬𝘰 𝘻̌𝘦𝘭𝘪𝘵𝘦 𝘥𝘢 𝘱𝘰𝘨𝘭𝘦𝘥𝘢𝘵𝘦 𝘶 𝘵𝘢 𝘴𝘵𝘢𝘳𝘢 𝘻𝘢𝘮𝘫𝘦𝘳𝘢𝘯𝘫𝘢 𝘱𝘳𝘦𝘮𝘢 𝘮𝘢𝘫𝘤𝘪 𝘪 𝘳𝘢𝘻𝘳𝘪𝘫𝘦𝘴̌𝘪𝘵𝘦 𝘵𝘰.

Grupa se sastoji od 5 članova. Radimo mjesec dana na pričama koje imamo o majci. Sastajemo se jednom sedmično u večernjem terminu po dogovoru u trajanju od sat i po vremena – ukupno 5 sastanaka. Naši sastanci su online putem zajedničkog video poziva na Facebook Messenger-u. 

Cijena za mjesec dana rada u grupi je od 20-50 eura, možete uplatiti po svojoj mogućnosti/želji. Ako uplaćujete više, dio novca će biti iskorišten za sponzorisanje onih koji si ovako nešto ne mogu priuštiti. Hvala vam.

Koristićemo Rad Byron Katie, tehniku za preispitivanje misli i razrješavanje tih bolnih i stresnih uvjerenja koja često čine da se osjećamo kao bespomoćna žrtva. Iskusva ljudi koji su radili sa mnom možete pročitati ovdje.

Trenutno su slobodna 2 mjesta. Krećemo kada se okupi 5 članova. Ako vas zanima da mi se pridružite pišite mi na: 𝘪𝘯𝘧𝘰@𝘴𝘵𝘷𝘢𝘳𝘯𝘰𝘴𝘵𝘫𝘦𝘭𝘫𝘶𝘣𝘢𝘻𝘯𝘢.𝘤𝘰𝘮

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *