fbpx Skip to main content

Politika privatnosti

Ovim dokumentom uređuju se načini na koje Stvarnost je ljubazna stranica koristi, održava i objavljuje informacije prikupljene od korisnika (u daljem tekstu “Korisnik”) web-stranice stvarnostjeljubazna.com ili odredišnih strana (Landing Pages) u našem vlasništvu (u daljem tekstu “web-stranica”)

Koje informacije prikupljamo?

Lične informacije
Stvarnost je ljubazna – prikuplja lične, identifikacijske podatke od Korisnika na različite načine, uključujući kontakt-forme, Newsletter polja za prijavu, kolačiće, a u vezi s uslugama, aktivnostima, resursima i funkcijama dostupnim na našoj web-stranici.

Korisnicima web-stranice se, ukoliko je to potrebno, mogu tražiti ime, prezime, e-mail adresa, broj telefona. Korisnici mogu posjetiti našu web-stranicu i anonimno. Lične podatke prikupljamo samo i isključivo ako nam korisnik naše web-stranice da pristanak na to i dobrovoljno dostavi podatke.

Korisnici uvijek mogu odbiti pružiti svoje lične podatke, s tim da u tom slučaju mogu biti uskraćeni za određene funkcionalnosti, mogućnost izvršavanja određenih aktivnosti i akcija na web-stranici.

Informacije ne-ličnog karaktera
Stvarnost je ljubazna, zadržava pravo prikupljanja identifikacijske podatke Korisnika koji su ne-ličnog karaktera, poput onih o pretraživaču, tipu uređaja i tehničkim informacijama o korištenju sredstava za priključenje našoj web-stranici, kao što su operativni sistem računara i internet provajdera.

Zašto prikupljamo ove podatke?
Lične podatke Korisnika web-stranice prikupljamo i koristimo u svrhe poboljšanja svojih usluga. Lične informacije nam pomažu da efikasno i tačno odgovorimo na zahtjeve upućene našem korisničkom servisu.

Analize i unaprjeđenja web-stranice
Prikupljeni podaci mogu biti iskorišteni za razumijevanje ponašanja Korisnika ili grupa Korisnika na našoj web-stranici ili unutar e-mail marketing sistema, analizu i unaprjeđenje servisa, dizajna, funkcionalnosti.

Personalizacija iskustava
Lične podatke možemo iskoristiti za personalizaciju sadržaja i ostalih korisničkih iskustava na našoj web-stranici, kao što su predefinirane korisničke putanje, stranice web-stranice koje se mogu prikazivati samo povlaštenim korisnicima, funkcionalnosti web-stranice i poruke.

Pokretanje promocija/informiranje/istraživanje
Lične podatke Korisnika koristimo da obavijestimo korisnika o novom sadržaju na našoj web-stranici, nadogradnjama, istraživanjima, ali samo na taj način da ove promocije isporučujemo onim Korisnicima našeg Web sajta koji su prethodno dali pristanak da prime informacije o konkretnoj temi/grupi tema.

Periodične E-mail marketing kampanje
Lične podatke Korisnika koristimo da periodično šaljemo obaveštenja, vijesti, edukativni materijal, kao i obaveštenja klijentima o promenama u vršenju usluga, važnim informacijama vezanim za izvršenje usluga ili održavanje, te izmjenama politika privatnosti. Svi Korisnici registrovani u naš E-mail marketing servis dobijaju poruke samo onog sadržaja za koji su dali pristanak da bude dostavljan, prilikom registracije na naš newsletter.

Dijeljenje informacija
Radi funkcionisanja svih servisa koji se nalaze u okviru pravnog lica, stvaranja poslovnih odnosa i održavanja pozitivnih korisničkih iskustava, Stvarnost je ljubazna – stranica informacije dijeli sa servisima navedenim u listi ispod. Svi ovi servisi su potpuno usklađeni sa GDPR regulativama i pružaju najviši nivo zaštite ličnih informacija Korisnika sajta.

MailerLite
MailerLite je servis koji koristimo za dostavljanje periodičnih E-mail marketing kampanja. U okviru ovog servisa se nalaze lični podaci: ime, prezime, IP i e-mail adresa.

Lične informacije o korisnicima registrovanim na E-mail marketing servis
Lične informacije u se pohranjuju u okviru MailerLite servisa sve dok Korisnik ne zatraži njihovo uklanjanje. U svakoj e-mail poruci ovog tipa nalazi se link ka stranici ka usklađivanju podataka i zahtjevu za uklanjanje naloga za liste.

Lične informacije o posjetiocima web-stranice koji nisu registrovani pretplatnici na E-mail marketing servis. U ovu kategoriju spadaju posjetioci sajta koji samo pretražuju sadržaj i oni korisnici koji su poslali upite putem kontakt forme, a nisu registrovani pretplatnici na E-mail marketing servis ili korisnici usluga.

Trenutkom ulaska na stranicu stvarnostjeljubazna.com, Korisniku sajta se predstavljaju uslovi upotrebe i Deklaracija o kolačićima, u kojoj je pojedinačno navedena svrha upotrebe svakog kolačića i njegova trajnost. Korisniku je data mogućnost da sam upravlja kolačićima za koje želi da budu instalirani u njegov browser.

Kako štitimo informacije?
Stvarnost je ljubazna – stranica usvaja prikupljanje, skladištenje i obradu podataka kao i sigurnosne mjere zaštite od neovlašćenog pristupa, promjena, objelodavanja ili uništavanja ličnih informacija, korisničkog imena, lozinke, transakcionih informacija ili podataka koji se nalaze na našem Web sajtu.

Stvarnost je ljubazna koristi sigurnu SSL vezu za prenos ličnih podataka, sa 256-bitnom enkripcijom.

Informisanje u slučaju curenja podataka
U slučaju curenja podataka, Stvarnost je ljubazna – će obavijestiti u roku od 24 sata, sve osobe čiji podaci se mogu naći ugroženim.

Prava korisnika web-stranice

U skladu sa GDPR regulativama, sledeća prava su obezbeđena Korisniku Web sajta:

• Da bude detaljno upoznat sa podacima koji se pribavljaju, načinu pribavljanja i upravljanja podacima

• Da zatraži svoje lične podatke na uvid

• Da zatraži da njegovi lični podaci budu izbrisani iz baze podataka i zaboravljeni.

• Da se u svakom trenutku odjavi sa email liste na koju se prethodno prijavi putem Newsletter registracije

Prihvatanje uslova definiranih politikom privatnosti
Korisnici web-stranice prihvataju uslove korištenja u skladu s ovim politikama privatnosti. Ukoliko se ne slažete s ovim politikama, molimo Vas da ne koristite našu web-stranicu.

Kontakt-podaci
Ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi s ovom Politikom privatnosti, izmjenema, dostavljanjem ili brisanjem vaših podataka, možete nas kontaktirati:

Pismeni kontakt
Kontakt e-mail: info@stvarnostjeljubazna.com

Odgovorna osoba: Gordana Ivetić